Eierskifterapport

Når du skal selge eller kjøpe bolig

Eierskifterapport™ er tilstandsrapporten med faglig rammeverk som benyttes ved boligsalg i Norge. Dette er rapporten enhver kjøper og selger bør kreve ved en bolighandel – ikke mer, ikke mindre. Rapporten er en grundig tilstandsrapport som tar utgangspunkt i avhendingsloven og gjeldende forskrifter.

Eierskifterapport er et sammensatt ord, likt som Boligsalgsrapport.
I rapporten legges det vekt på de byggetekniske forholdene som er relevante ved eierskifte, som behovet for reparasjoner, oppussing, vedlikehold, og legger dette til grunn når boligens verdi beregnes.

Det gjøres som regel grundigere undersøkelser der det erfaringsmessig oppstår konflikter mellom kjøper og selger. I og med at det kun er fagfolk som kan utføre denne rapporten vil den mest sannsynlig fremstå som den grundigste og tryggeste rapporten i markedet. Rapportene leveres kun av takstmenn tilknyttet BMTF.

Men en slik rapport erstatter likevel ikke selgerens opplysningsplikt eller kjøperens plikt til selv å undersøke boligen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.